Obiceiuri care iti saboteaza silueta

Omul modern este omul obiceiurilor. Traieste zi de zi in permanenta rutina, fie ca este vorba de alegerile alimentare, de cum isi petrece timpul liber, de locul de unde isi cumpara alimentele sau hainele. Sentimentul de confort pe care il creaza aceste lucruri ne fac pe cei mai multi dintre noi sa credem ca putem trece mai usor peste stresul de la serviciu si grija zilei de maine.

Din pacate, obiceiurile sunt cele care ii afecteaza cel mai mult pe cei care vor sa slabeasca. Insa, cum orice problema are si o solutie, si in cazul dietei de slabit exista metode prin care „le poti veni de hac” kilogramelor nedorite.

Important este sa cunosti acele obiceiuri care iti saboteaza silueta si sa iei masurile pentru eliminarea lor.

1 Mancatul pe fond nervos

Una dintre deprinderile extrem de nesanatoase pentru organism si indeosebi pentru silueta este mancatul pe fond nervos. Televizorul este principatul vinovat cand vine vorba de mancatul necontrolat, „lipsit de ratiune”. Aici se adauga bineinteles stresul de la serviciu care determina multi oameni sa se refugieze in mancare dupa o zi solicitanta petrecuta la serviciu.

2 Rontait in miez de noapte

Daca vrei sa slabesti, rontaitul de la miezul noptii trebuie sa se transforme in istorie. Chiar daca te gandesti ca un fruct sau o felie de paine nu-ti poate face asa mult rau trebuie sa stii ca in realitate se intampla exact contrariul. Metabolismul este incetinit si digestia de asemenea, fapt ce contribuie la acumularea mult mai usoara a caloriilor. La fel de daunator este si faptul ca trezitul nocturn iti va deregla ceasul biologic ceea ce te va face sa te trezesti cu senzatie de foame la ore tarzii din noapte.

3 Saritul peste micul dejun

Micul dejun, considerat de altfel cea mai importanta masa a zilei, are un rol major si atunci cand vine vorba de pierderea in greutate. Neglijarea micului dejun determina organismul sa arda mai putine calorii incercand sa economiseasca energie pentru ziua in curs.

4 Rasfat dulce dupa… o suparare

Psihologii sunt de parere ca acest obicei isi are originile in copilarie, cand parintii obisnuiesc sa-si recompenseze copiii cu un produs dulce pentru notele sau faptele bune. Acest tip de recompensa produce in mintea adultului o stare de fericire de scurta durata, deoarece reprezinta un stimul de crestere a increderii in sine.

5 Lipsa somnului

Potrivit oamenilor de stiinta americani de la Universitatea Berkely din California, somnul insuficient diminueaza activitatea regiunilor corticale ale creierului responsabile pentru evaluarea corecta a semnalelor alimentare. In cazul persoanelor private de somn, activitatea complexului amigdalian din creier influenteaza apetitul. Asadar, incearca sa dormi cel putin 7- 8 ore pe noapte pentru ca apetitul tau sa nu fie stimulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>